Gradient up
Zodia Sagetator - Temperament si Caracter
Sagetator Zodiac European

Perioada: 22 noiembrie - 21 decembrie

Zi norocoasa: joi

Numere norocoase: 3, 5 si 7

Planeta care guverneaza zodia Sagetatorului: Jupiter

Elementul caracteristic pentru zodia Sagetatorului: Foc

Star Sagetator
Temperament si Caracter Zodia Sagetatorului

Zodiac SagetatorDescriere: Simbolul acestui semn îl reprezinta pe nativ ca fiind jumatate om, jumatate cal (un centaur), ceea ce spune ca exista doua tendinte fundamentale în cadrul personalitatii sale, una umana si alta animala, al caror dezichilibru îl poate îndruma spre misionarism în slujba oamenilor, respectiv primitivism în gandire si comportament.

Aceste trasaturi se pot regasi într-o singura persoana, ca medie între calitati si scaderi omenesti, dar în functie de ele se poate de asemenea structura si împarti aceasta zodie în doua tipuri de nativi.

Cei negativi care sunt definiti de: ipocrizie, infatuare, lipsa de stapanire, spirit risipitor, fanatism, impulsivitate, suspiciune, infidelitate.

Cei pozitivi îsi vor atenua pana la desfiintare aceste defecte si îsi vor dezvolta virtutile ce se opun lor: sinceritate, loialitate etc.

Acestia vor deveni emblematici pentru spiritul zodiei, acela de îmblanzire si supunere a naturii brute din fiecare si se vor realiza ca: magistrati, educatori, colonizatori, sportivi si filosofi predestinati ai acestei lumii.

Ei au o inteligenta limpede si stiu exact ce trebuie sa urmareasca pentru a trage concluziile corecte dintr-o lectura, expunere sau discutie.

Nu se vor împiedica în amanunte în obtinerea unei viziuni globale asupra unui subiect, cu alte cuvinte nu ei vor fi aceia care, într-o împrejurare complicata si încalcita, nu vor vedea padurea din cauza copacilor.

Daca doriti sa-i enervati, lungiti o povestire la nesfarsit cu detalii lipsite de importanta si ignorati constant esentialul. E posibil chiar ca în multe cazuri ei sa schematizeze simplist anumite fapte de viata, amputand unele aspecte, din ambitia de a obtine o maxima concizie.

Pe langa inteligenta, sagetatorii mai dispun si de o fina intuitie care e în concordanta de multe ori cu un remarcabil simt al anticiparii unor situatii ori a finalitatii discursurilor.

Se întampla ca aceasta calitate sa atinga performante uimitoare (se stie de pilda ca Nostradamus era un sagetator).

Poseda, de asemenea, arta de a conduce stralucit o discutie (atunci cand evolueaza pozitiv), argumentatia lor fiind clara si foarte convingatoare.

Daca ei au o mare putere de a influenta pe ceilalti, nu acelasi lucru se poate spune însa si despre reciproca acestui raport, sagetatorii fiind greu de urnit într-o directie sugerata sau aleasa ca buna de altii.

Aceasta trasatura din urma îi face uneori sa para putin egoisti si trebuie luat în consideratie întreg ansamblul actelor lor de comportament pentru a ne da seama daca lucrurile stau sau nu asa.

Una dintre cele mai distinctive note ale nativilor acestei zodii este nerabdarea care la ei atinge granita unor stari deosebit de tensionate, iar atunci cand nu îsi pot gasi finalitatea corespunzatoare acestor stari, ele devin si frustrante. Energia de care dispun din plin îi împinge în permanenta catre noi actiuni si proiecte, ceea ce da celorlalti impresia unei agitatii neîntrerupte care pare de multe ori complet inutila.

Motorul acestui du-te-vino perpetuu îl constituie dorinta lor profunda de miscare si de schimbare, fara ea ei nemafiind ceea ce sunt în mod esential: anume individualitati puternice, bine definite ca oameni de actiune, întreprinzatori si nu în putine cazuri aventurieri.

Sagetatorii sunt facuti pentru viata în societate, caci sunt simpatici, comunica si se exprima foarte usor în raporturile cu ceilalti si au în general multa bunavointa.

Nu trebuie uitat însa ca sunt si foarte irascibili si furia lor devine oarba atunci cand sunt foarte iritati de catre o persoana. Ei au un fond orgolios pe care se articuleaza calitatiile lor de sociabilitate si nu vor respinge niciodata elogiile la adresa realizarilor cu care se mandresc.

Orice critica îndreptata împotriva lor îi va raci în relatiile cu dumneavoastra. Ceea ce pretuiesc mai mult este afirmarea pe plan profesional, care este obiectivul numarul unu în activitatilor lor extra-sentimentale.

Dinamici, entuziasti, veseli, îndrazneti, directi, mari iubitori de natura si de animale, superficiali, ambitiosi si impetuosi, sagetatorii ilustreaza pe deplin caracterul extrovertit al semnului lor si par sa tinda ca temperament îndeosebi catre tipul colericului.

Zodiac SagetatorBoli: Pot suferi de afectiunile legate de sistemul muscular si de cel arterial. Sa se pazeasca de fracturi, îndeosebi la picioare si în zona coapselor.

Sunt predispusi la crampe musculare si crize de sciatica. Multe accidente si frecvente tulburari nervoase.

Zodiac SagetatorPersonalitati: Liviu Rebreanu, Cezar Petrescu, Friedrich Engels, Frank Sinatra, Walt Disney, Kirk Douglas, Gérard Philipe, Jean Marais, Woody Allen, Tina Turner, Maria Callas, Nadia Comaneci, Nostradamus, Winston Churchill, I.V. Stalin, F. Graziani, C.L. Menotti.

 
Star Sagetator
Gradient up

Totul despre Zodia Sagetatorului

Femeia Sagetator astrologie Sagetatorului Barbatul Sagetator astrologie Sagetatorului Fixuri si obsesii astrologie Sagetatorului Plan profesional

Compatibilitati astrologie Sagetatorului Temperament si caracter astrologie Sagetatorului Copilul Sagetator

Star Sagetator

Toate Zodiile din Zodiacul European

 
Reclama site