Gradient up
Zodia Rac - Temperament si Caracter
Rac Zodiac European

Perioada: 21 iunie - 22 iulie

Zi norocoasa: vineri

Numere norocoase: 2, 3 si 7

Planeta care guverneaza zodia Racului: Luna

Elementul caracteristic pentru zodia Racului: Apa

Star Rac
Temperament si Caracter Zodia Racului

Zodiac RacDescriere: Acest semn simbolizeaza perioada în care apar fructele, maturizare germenului fecundat într-un elan vital de nestapanit. Asociem imaginea “racului”, profilul sau existential cu tot ceea ce înseamna vatra, mama, familie, popor, tara.

Metafora cea mai reprezentativa pentru el este cea a apelor adanci, denotand profunzimea (discreta) a nativilor. Sunt foarte sensibili si extrem de emotivi, sentimentali, usor impresionabili.

Luna are o mare influenta asupra lor si diferitele ei faze le determina stari sufletesti schimbatoare. În aspectele lor cele mai putin laudabile pot fi irascibili, excentrici si agitati.

Nu e întotdeauna foarte usor sa întelegi un “rac”, dimpotriva. Chiar atunci cand pare foarte sociabil si transparent, veti constata ca descoperirea mobilelor actiunilor sale e adesea o veritabila problema de enigmistica.

În variantele cele mai des întalnite, îl veti gasi putin rezervat si misterios, timid chiar (dar iradiind, în general, un farmec aparte, un anume magnetism dublat de caldura si delicatete sufleteasca).

O constanta a sa este aceea de a exagera anumite laturi ale unor probleme pana ce acestea se transforma în obstacole de netrecut - si atunci va depune mari eforturi pentru a le depasi.

Aspecte nesemnificative pentru altii în cazul lui o rezonanta deosebita, proces ce tine de firea sa foarte impresionabila. E lesne de dedus de aici o alta trasatura definitorie, anume scrupulozitatea de care da dovada în actiunile care-l privesc direct, excesiva uneori.

Nu are obiceiul de a se încrede prea usor în altii si, desi aparenta sa linistita va poate însela, e bine sa fiti de la bun început constient ca el îsi cunoaste foarte bine interesul si stie foarte bine cum sa si-l urmareasca; uneori poate fi chiar foarte egoist.

Ceea cel face de temut este consecventa pe care o reliefeaza în tot ce face si care se poate lesne transforma în încapatanare. El va sfarsi în cele din urma prin a-si atinge scopul si nimeni nu va putea sa spuna vreodata ca nu e meritul lui. Idealul sau este în general o situatie materiala solida si va face totul ca sa o obtina.

Foarte conservator, traditionalist, tot ceea ce înseamna întamplare îl irita pentru ca îi afecteaza sentimentul de stabilitate si de securitate personala care pentru el conteaza enorm. A nu se întelege de aici ca devine obtuz în fata noului, a progresului în sensurile sale cele mai largi.

Va prefera însa mereu ceea ce apartine trecutului, traind adesea în epoci revolute, impregnate de un parfum nostalgic. Îi place sa colectioneze diferite lucruri, de preferinta antichitati ale istoriei omenirii, ori ale celei personale.

Este omul care se leaga afectiv de toate vestigiile trecutului sau, îndeosebi de cele ale copilariei sale si, daca vreti sa-l enervati la culme, ironizati-l în aceasta privinta, ori aruncati-i la gunoi vreunul din pretioasele sale obiecte din vremuri defuncte.

Îi place foarte mult sa aiba un camin bine închegat, cu o usoara tenta patriarhala (ori matriarhala) si cu multi copii; un refugiu intim, sigur si cald în care sa se poata retrage atunci cand simte nevoia. Tine mult la membrii familiei si va face totul pentru a le asigura conditii de viata dintre cele mai bune.

Pe oriunde trece un “rac” (fie chiar si printr-un hotel), dupa un oarecare interval de timp acel loc/camera va dobandi un aspect familiar, intim, cald.

Îl poti recunoaste oriunde dupa acest talent al sau, privind doar spatiul închis în care s-a aranjat si daca e adevarat ca o camera locuita poate spune o adevarata poveste despre un om, atunci cu siguranta ca acesta este cazul lui, iar povestea va fi probabil frumoasa.

Se cufunda adesea în profunde reverii si viseaza cu ochii deschisi la lucruri trecute ori viitoare; aceasta trasatura e uneori asociata cu tendinta de a se retrage din lume, într-un fel de pustnicie avand uneori unele valente mistice (a se vedea în acest sens cazul unui celebru “rac” - Constantin Noica si “scoala de la Paltinis”).

Are un gust foarte dezvoltat pentru calatorii, caci este o fire curioasa care simte în permanenta nevoia de a vedea si de a se instrui si este impulsionat de dorinta de schimbare ce-i contrabalanseaza latura conservatoare.

Este superstios, generos, altruist; este un foarte bun sfatuitor, sugestiile oferite fiind fondate pe prudenta si pe un ascutit sint de observatie.

Este, de asemenea, un excelent consolator si îngrijitor în situatii mai dureroase, din punct de vedere fizic si sentimental. Bun povestitor, poseda o memorie de exeptie, are multa intuitie, romantism si imaginatie.

Exista cateva lucruri pe care nu le suporta si pe care cei care vor sa se afle în bune relatii cu el nu trebuie sa le faca niciodata: critica de orice fel - pe care o resimte foarte profund si jignitor, presiuni sentimentale sau de alta natura, contrarieri si - atentie! - e foarte susceptibil în ceea ce priveste eventuale afirmatii deplasate despre mama sa.

Zodiac RacBoli: Desi unii nativi au tendinte spre ipohondrie, suporta în general cu mult curaj durerea fizica. Afectiunile cele mai frecvente limfatic si aparatul digestiv. Avand un fond emotiv foarte puternic, se pot usor îmbolnavi de ulcer, pe baza nervoasa. Posibile tulburari nervoase, în aceeasi ordine de idei.

Zodiac RacPersonalitati: W.G. Leibniz, Jean-Jacques Rousseau, Marcel Proust, Ernest Hemingway, Franz Kafka, Vasile Alecsandri, N. Balcescu, Fr. Schubert, Rembrandt, Vittorio de Sica, Gina Lollobrigida, Harrison Ford, Sylvester Stallone, Louis Armstrong, George Harrison, Di Stefano, Mario Kampes, Michel Platini.

 
Star Rac
Gradient up

Totul despre Zodia Racului

Femeia Rac astrologie Racului Barbatul Rac astrologie Racului Fixuri si obsesii astrologie Racului Plan profesional

Compatibilitati astrologie Racului Temperament si caracter astrologie Racului Copilul Rac

Star Rac

Toate Zodiile din Zodiacul European

 
Reclama site