Gradient up
Zodia Gemeni - Temperament si Caracter
Gemeni Zodiac European

Perioada: 21 mai - 20 iunie

Zi norocoasa: miercuri

Numere norocoase: 2, 5 si 7

Planeta care guverneaza zodia Gemenilor: Mercur

Elementul caracteristic pentru zodia Gemenilor: Aer

Star Gemeni
Temperament si Caracter Zodia Gemenilor

Zodiac GemeniDescriere: Zodia Gemeniilor reprezinta prin extrapolarea perioadei calendaristice corespunzatoare, fenomenele de tranzitie, indecizia, instabilitatea (din natura), dualitate. Aceasta din urma trasatura este ilustrata si īn simbolul emblematic al zodiei, cei doi gemeni - Castor si Pollux - dintre care unul e muritor, iar celalalt nemuritor.

Nativul acestui semn este deci o fire instabila, minata īn permanenta de grave incertitudini si ezitari, macinata de contradictii. Foarte dinamic, se va ocupa de o mie de lucruri deodata si de foarte multe ori nu va termina ceea ce a īnceput; daca acest lucru se va īntampla totusi, īnvatamintele trase īn final vor fi repede uitate.

Aceasta vasta arie de cuprindere a sferei sale de interese are īnsa si un mare inconvenient, anume superficialitatea sa īn ordonarea problemelor, caci un spatiu actional si existential mare īnseamna implicit timp mai putin acordat fiecarui eveniment.

Motorul care īl propulseaza īn toata aceasta agitatie, ce din exterior pare adesea inutila - si chiar este, uneori - īl constituie nestinsa sa curiozitate. Īn mod paradoxal īnsa, desi este destul de receptiv la nou, nu are o adeziune completa si neconditionata īn acest sens. Foarte adaptabil, se va mula īntotdeauna perfect pe situatii si persoane, chiar daca uneori acestea sunt poate surprinzatoare.

E foarte posibil ca, dupa un moment de deruta ori stupefactie, (pe care īn general nu si le poate camufla) sa-l auzi īn clipa urmatoare vorbind cu dezinvoltura si competenta despre un subiect īn legatura cu care īnainte nu stia mare lucru sau nu stia chiar nimic. Nu va suporta īnsa o critica īn aceasta directie.

Adeseori are lungi stari de anexitate, de deprimare, de nesiguranta, care se pot repercuta negativ asupra organismului sau, sau pot fi perioade fertile de creatie īn cazul īn care este o fire artistica sau filozofica.

Īn general nativul din gemeni pare a fi neserios, reprezentand tipul de om pe care nu se poate pune baza. Cum īnsa nici o zodie nu are numai reprezentanti buni ori numai reprezentanti rai, iar pe de alta parte acest semn este unul dual (are deci exponenti ce pot fi īn anumite trasaturi ale lor diametral opusi), o atare simplificare ca cea de mai sus poate deveni o eroare grosolana.

Din acest motiv al dualitatii, trasaturile nativilor acestei zodii sunt dificil de creionat. Printre ei īntalnim atat indivizi frivoli, superficiali, cat si ganditori profunzi; unii nehotarati, ezitanti, dar si altii care stiu ce vor si care sunt de o meticulozitate dusa pana la ultimele ei consecinte; zgarciti si generosi; tipi duri si de neclintit si altii fragili si influentabili; etc.

Ca peste tot, exista si aici deci tipuri pozitive si tipuri negative, doar ca īntre ei ruptura este īn general mai mare decat īn alte parti. Volubili si expansivi, nu pot sta multa vreme īntr-un loc fara sa se plictiseasca. Din acest motiv vor evita sa-si ia angajamente lungi, ori, si mai grav pentru ei, pe termen nelimitat - si acest principiu īl vor aplica si īn ceea ce priveste viata lor sentimentala sau casatoria.

Sunt inconsecventi si din aceasta cauza vor deconcerta de multe ori. Īn dispute prefera īn general o rezolvare pasnica si īncearca sa o obtina cu mijloace diplomatice si cu putina viclenie.

Sunt de apreciat pentru spiritul lor adesea exuberant, pentru vivacitatea stralucitoare si mai putin nechibzuinta de care dau dovada īn anumite īmprejurari, fiind atunci asemeni croitorilor care īntai taie si apoi masoara.

Cunosc īn viata situatii financiare instabile si alternante si e nevoie de mai multa constanta īn eforturile lor pentru a iesi din acest carusel al īntamplarilor. Au nevoie de dragoste si de sustinere morala pentru a reusi īn ceea ce-si propun.

O mare calitate a lor este faptul ca nu au nici un fel de īnclinatie spre excese, ci dimpotriva. De asemenea au o mare perspicacitate, o imaginatie vie si un mare dar al discursului si al argumentarii, putand ajunge mari oratori. Nu sunt deloc senzuali si nici pasionati, dovedind sange rece acolo unde multi altii s-ar īnfierbanta.

Zodiac GemeniBoli: Cele mai frecvente probleme de sanatate sunt cele legate de sistemul lor respirator, ceea ce se poate traduce īn bronsite, astm, pleurezii, tuberculoza. Foarte expuse sunt si mainile si bratele: reumatism, deformari, amputari etc. Pot suferi de tulburari nervoase, printre gemeni īnregistrandu-se cel mai mare procent de neurastenici.

E bine sa aiba grija la excesele de orice fel (alimentare, alcoolice, de fumat etc.b), excese ce le pot fi foarte daunatoare. Desi au o aparenta fragila, exista nenumarate cazuri de longevitate printre gemeni.

Zodiac GemeniPersonalitati: Blaise Pascal, Jean Paul Sartre, Jules Verne,  Puskin, Jack London, Tudor Arghezi, Federico Garcia Lorca, N. Iorga, R. Schumann, Marilyn Monroe, Irina Petrescu, Brooke Shields, Johnny Weissmuller, Paul McCartney, Prince, Petru cel Mare, Maresalul Ion Antonescu, George Bush, Passarella, Edinho.

 
Star Gemeni
Gradient up

Totul despre Zodia Gemenilor

Femeia Gemeni astrologie Gemenilor Barbatul Gemeni astrologie Gemenilor Fixuri si obsesii astrologie Gemenilor Plan profesional

Compatibilitati astrologie Gemenilor Temperament si caracter astrologie Gemenilor Copilul Gemeni

Star Gemeni

Toate Zodiile din Zodiacul European

 
Reclama site