Gradient up
Zodia Fecioara - Temperament si Caracter
Fecioara Zodiac European

Perioada: 23 august - 22 septembrie

Zi norocoasa: miercuri

Numere norocoase: 3 si 5

Elementul caracteristic zodia Fecioarei: Pamant

Planeta care guverneaza zodia Zodia Fecioarei: Mercur

Star Fecioara
Temperament si Caracter Zodia Fecioarei

Zodic FecioaraDescriere: Acest semn corespunde în natura perioadei recoltelor si de aceea actiunile pe care le simbolizeaza sunt cele de a strange, de a aduna meticulos, de a economisi. Nativul este deci un tip calculat, chibzuit si care ajunge sa aiba succes în viata doar prin forte proprii. Îsi controleaza foarte bine emotiile si nu actioneaza decat extrem de rar din impuls, toate activitatile sale fiind prelucrate prin excelentul filtru al stapanirii de sine.

Fecioara este o fire deosebit de analitica ce trece prin raze X toate posibilele solutii ale unei probleme si care se opreste de regula la cele mai practice si mai realiste. Gandirea sa este clara, precisa, rece si nu se simte bine atunci cand în împrejurari mai speciale îsi pierde uneori aceste atributele.

Totul la ea este prevazut dinainte, dupa ce în prealabil a fost sortat, clasat, aranjat la locul si în contextul lui; ceea ce este spontan, imprevizibil si neasteptat o sperie si o dezechilibreaza.

Îi plac regulile clare si exacte si nu prea debordeaza de fantezie, caci asa ceva e de natura sa-i strice ordinea deja stabilita. Nu agreeaza de asemenea nici incertitudinea ori extravaganta si în general tot ceea ce iese din tiparele consacrate.

Daca vreti sa fiti sigur ca va întelegi cu ea, luati un creion si o coala de hartie si faceti-i o schema clara a lucrului asupra caruia are nelamuriri. Se va lumina numaidecat si va va explica atat de bine ceea ce ati vrut sa spuneti încat nu veti mai sti pana la urma a cui idee a fost.

Dealtfel, fecioara are un simt înnascut pentru tot ceea ce înseamna realism pragmatic (afaceri sigure, munci de analiza si de organizare etc.) si pentru lucrurile ce tin de mecanica, de tehnica în general. Este foarte meticuloasa si va fi în stare sa va priveasca motorul masinii ore întregi, urmarind fiecare circuit si fiecare piesa, dar în final puteti fi multumit de rezultat, care în mod sigur se bazeaza pe o munca temeinica.

Nativul acestui semn are un caracter profund moral, e onest si poate uneori impune celorlalti prin tinuta sa, ori îi poate directiona, bland sau sever, catre respectarea acelorasi principii si norme de conduita pe care le urmeaza si el. Este foarte curat, atat în ceea ce priveste propria-i persoana, cat si în privinta casei si a lucrurilor ce-i apartin.

Poate deveni un maniac în a-si sterge de cateva ori pe zi masina ori mobila. Omul care toata ziua si-a spalat autoturismul si care acum îi verifica pentru a mia oara anvelopele, motorul si franele are mari sanse de a fi o “fecioara”.

Exista o puritate si o franchete în atitudinea lui ce impresioneaza, daca nu la prima vedere (caci e de multe ori retras), în mod sigur atunci cand ajungeti sa-l cunoasteti mai bine.

Sunt însa, ca în orice zodie, si tipuri negative care se caracterizeaza prin: meschinarie, zgarcenie, egoism, birocratie, curiozitate excesiva, raceala sufleteasca, slugarnicie, minciuna si adeseori lene (desi în general fecioara e o fire muncitoare).

Nu este tipul care sa îsi ia riscuri si îsi cunoaste, în mod corect (sau poate exagerat de defetist) limitele, granite ce crede ca le corespund tuturor celorlalti si de aceea se asteapta de la ei sa actioneze în consecinta. În caz contrar îi va privi ori cu indignare naiva, ori dimpotriva, ca la niste magicieni ale caror fapte nu au explicatie logica. Este cu toate acestea inteligent, dar si foarte încapatanat si puritan.

Una dintre trasaturile sale cele mai pregnante este spiritul critic pe care-l aplica cu consecventa asupra activitatilor sale si a persoanelor cunoscute. Este un perfectionist, niciodata multumit de sine sau de ceilalti si care poate deveni adeseori nesuferit si insuportabil prin limba sa prea ascutita si barfitoare.

Nu prea-l auzi des sa laude pe cineva si nici nu-si arata în general afectiunea fata de persoanele la care tine - decat în mica masura. E plin de tact, calm în aparenta, retras si stie sa joace teatru, atunci cand anumite situatii i-o cer.

Zodic FecioaraBoli: Au o sanatate destul de buna, dar sunt putin ipohodri. Ceea ce îi poate afecta mai rau e o afectiune intestinala sau/ si digestiva (fecioara fiind raspunzatoare de intestinele Marelui Om).

Au frecvent depresii nervoase de mai mica sau mai mare amploare, carora le fac însa fata în cele din urma. În copilarie vor trece prin toate bolile infantile si prin accidente lipsite de gravitate. Cum sunt foarte curati, nu vor avea afectiuni de natura infectioasa. Uneori pot fi si usor anemici.

Zodic FecioaraPersonalitati: J.W. Goethe, H.G. Wells, Hegel, Sean Connery, Richard Gere, Ingrid Bergman, Sophia Loren, Greta Garbo, Larry Hagman, Linda Gray, Anna Karina, Ana Szeles, Maurice Chevalier, Charles Boyer, Michael Jackson, cardinalul Richelieu, M. Kogalniceanu, Franz Beckenbauer.

 
Star Fecioara
Gradient up

Totul despre Zodia Fecioarei

Femeia Fecioara astrologie Fecioarei Barbatul Fecioara astrologie Fecioarei Fixuri si obsesii astrologie Fecioarei Plan profesional

Compatibilitati astrologie Fecioarei Temperament si caracter astrologie Fecioarei Copilul Fecioara

Star Fecioara

Toate Zodiile din Zodiacul European

 
Reclama site