Gradient up
Zodia Capricorn - Temperament si Caracter
Capricorn Zodiac European

Perioada: 22 decembrie - 19 ianuarie

Zi norocoasa: sambata

Numere norocoase: 2 si 8

Elementul caracteristic zodia Capricornului: Pamant

Planeta care guverneaza zodia Capricorn: Saturn

Star Capricorn
Temperament si Caracter Zodia Capricornului

Zodiac capricornDescriere: În natura, zodia capricornului marcheaza perioada de desfrunzire totala a copacilor si de înghet, ceea ce transpus în coordonatele temperamentale ale nativului corespunde tipului persoanelor varstnice, al înteleptilor si al ascentilor.

Nativul este o persoana introvertita, închisa în sine si rezervata, dedicata în întregime scopurilor sale de realizare - în primul rand profesionala si materiala.

El are un profund simt al datoriei si este foarte constiincios, putand da exemplu despre ce înseamna un lucru bine facut. Are un mare respect pentru autoritatile supranormative si pentru ierarhiile prestabilite, respectand litera si spiritul lor cu sfintenie si impunand si celorlalti reguli de conduita.

Cauza acestui comportament trebuie cautata în marea sa nevoie de a se organiza (si de a organiza si pe altii), în vederea obtinerii unei situatii cat mai clare ca baza de plecare în actiunile viitoare.

Miscarile dezordonate, impulsive, imprudente si negandite îl irita foarte mult, caci îi submineaza eforturile de promovare a unor metode de lucru eficiente si rapide. Trei sunt atuurile sale în activitatea pe care o sustine: organizarea, disciplina si tenacitatea.

Cu ajutorul lor e în stare sa urmareasca un obiectiv pana în panzele albe, daca e cazul, si sa epuizeze în scurt timp fortele adverse.

Lucreaza excelent pentru aceasta, caci e foarte pozitiv în convingerile sale asupra necesitatii muncii pe care o presteaza. El nu va fi niciodata omul care sa se avante orbeste într-o afacere, ci va sta sa se gandeasca de zece ori înainte de a da semnalul verde.

Harnicia si pasiunea obstinata pentru muzica îl fac redutabil în încercarile de escaladare a treptelor ierarhiei sociale si profesionale. Respectul pe care-l impune prin felul sau de a fi, prin modul în care-si întelege sarcinile si prin rolul pe care-l are într-un colectiv se transforma adesea într-un prestigiu greu de egalat. În toate eforturile sale el, tinde catre stabilitate si catre siguranta materiala.

Aceste calitati, precum si aspiratia de neînfrant catre libertate îl recomanda ca pe un excelent sef în cele mai diverse domenii, caci peste tot este nevoie de o minte si de o fire atat de sistematica, prevazatoare, perseverenta si constiincioasa ca a lui. Dealtfel capricornul poate face aproape orice, talentele lui fiind foarte variate si bazandu-se pe niste disponibilitati universal-valabile, cum sunt cele de mai sus.

Defectele cele mai mari pe care le poate avea un capricorn, provenind din alterarea trasaturilor sale pozitive sub o actiune nefavorabila a lui Saturn (ori a educatiei si a unor împrejurari nefavorabile ale vietii), sunt: încapatanarea oarba, zgarcenia, negativismul, intoleranta si pesimismul.

S-ar putea crede ca el profita de pe urma celorlalti prin adoptarea unei atari conduite, dar în realitate îsi provoaca singur rau, ridicandu-si obstacole suplimentare pe drumul sau catre reusita.

E important de asemenea sa înteleaga ca viata nu consta exclusiv în succese materiale si profesionale; cu cat va realiza aceasta mai repede, cu atat mai bine pentru el. Pretentiile de confort ale capricornului nu sunt deloc mari, el putand dormi si pe un pat de campanie în anumite împrejurari, daca asta îi asigura un grad de mobilitate si de clarviziune mai mare în ceea ce priveste munca pe care o desfasoara.

Desigur ca nu acesta este standardul sau de viata, se va simti însa întotdeauna mai bine într-un cadru mai simplu, eventual rustic, decat într-un palat stralucitor, înconjurat de un rafinament deosebit. Iubeste natura si se gandeste adesea la o modalitate sau alta de întoarcere în sanul ei.

Fata de familie e foarte grijuliu si copiii sai se vor bucura de toata atentia si de conditiile (bune) pe care el socoteste necesar sa li se puna la dipozitie. Adeseori devine pentru fratii si surorile sale un veritabil sprijin material si un propulsor catre o situatie financiara stabila. Fidelitatea pe care o acorda sotiei si prietenilor - putini, dar de nadejde - e mai presus de orice banuiala, caci el e loial prin definitie. Doreste însa sa-i fie respectata libertatea de gandire si de actiune si nu suporta sa fie contrazis.

Este foarte generos, dar nu poate ierta prea usor daca o persoana tradeaza încrederea pe care i-a acordat-o în urma unei îndelungate reflectii. Mania lui devine adesea periculoasa, iar în formele mai atenuate se transpune într-un criticism acid.

Mandru, sensibil, rabdator, usor timid, capricornul devine foarte incisiv, rapid si dinamic cand reuseste sa-si impuna un bun autocontrol al emotiilor; în acest caz va fi apreciat ca o personalitate cuceritoare, fascinanta chiar. E necesar sa se fereasca de caderea în indiferentism (ca exces al altitudinii sale în general rezervate), îndeosebi în sfera relatiilor sentimentale.

Desi aceste raporturi se bazeaza la el într-o masura mai mica decat la altii pe semnale pur erotice, fiind mai mult intelectualist, trebuie sa aiba grija de a nu aluneca spre nici una din extremele posibile ale compartimentului sau (erotomanie, respectiv ascetism).

Fiind un semn de pamant, capricornul este foarte legat de acest element, dand impresia ca-si trage din el toate fortele sale si conexand strans acest aspect cu dragostea sa pentru natura.

Zodiac capricornBoli: Trebuie sa se fereasca de boli si de accidente legate de sistemul osos, precum si de cele de piele. Frecvente afectiuni ale rinichilor, intestinelor si gatului, predispozitie spre insomnie si spre excese alimentare si tabagice. Are nevoie de multa miscare si de activitati care sa contrabalanseze tendinta lui spre pesimism.

E necesar sa-si impuna un program regulat de viata si sa evite dezorganizarea unor activitati cotidiene. Cele mai expuse parti ale corpului la capricorn sunt articulatiile, îndeosebi genunchii. Capricornul are o mare rezistenta psihica si fizica, în general fiind foarte longeviv.

Zodiac capricornPersonalitati: Johannes Kepler, Louis Pasteur, Isaac Newton, Benjamin Franklin, Mihai Eminescu, Henri Matisse, Marlene Dietrich, Ava Gardner, Humphrey Bogart, Jane Fonda, Kevin Costner, Elvis Presley, Adriano Celentano, Vanessa Paradis, Ioana d’Arc, Mao Tze Dun, R. Nixon, Marius Trésor.

 
Star Capricorn
Gradient up

Totul despre Zodia Capricornului

Femeia Capricorn astrologie Capricornului Barbatul Capricorn astrologie Capricornului Fixuri si obsesii astrologie Capricornului Plan profesional

Compatibilitati astrologie Capricornului Temperament si caracter astrologie Capricornului Copilul Capricorn

Star Capricorn

Toate Zodiile din Zodiacul European

 
Reclama site