Gradient up
Zodia Berbec - Temperament si Caracter
Berbec Zodiac European

Perioada: 21 martie - 20 aprilie

Zi norocoasa: marti

Numere norocoase: 1 si 9

Elementul caracteristic zodia Berbecului: Foc

Planeta care guverneaza zodia Berbecului: Marte

Star Berbec
Temperament si Caracter Zodia Berbecului

Capitol BerbecDescriere: Acest semn simbolizeaza germinatia, începutul, izvorul, explozia primaverii; nativul este deci perceput în rolul ghidului, al pionierului, al liderului. El este extrem de dinamic, volubil, foarte curajos si cu o tarie de caracter rar întalnita.

Adeseori trece triumfator prin situatii aproape imposibile în care multi altii nu au nici o sansa de a izbandi. Se organizeaza si se disciplineaza foarte bine si vesnic este ocupat cu cate ceva, vreo actiune pe care o începe în stilul sau impulsiv si pe care, odata trecute toate obstacolele care-l stimuleaza, o poate abandona complet.

Foarte comunicativ în general, gentil, nu este o fire vindicativa, dar asta nu înseamna ca va uita usor nedreptatea suferita, ci dinpotriva o va diseca, analiza si înmagazina în memorie ca învatatura de minte pentru viitor. Nu are prea mult tact ori diplomatie si de accea meseriile care cer asemenea calitati nu-l avantajeaza în nici un fel.

Îi place sa-si spuna opinia clar, deschis si sa stie în permanenta cu exactitate cum stau lucrurile în domeniile de care e interesat. Inutil de adaugat ca e foarte tenace - tipul de om care nu se da niciodata batut, ci merge pana în panzele albe pentru a-si atinge scopul.

Acest lucru îl poate face uneori dur si lipsit de scrupule, fara mari probleme de constiinta. Alte defecte ce pot iesi în evidenta mai provin si din firea sa autoritara, tiranica adeseori, încercand sa impuna celorlalti modul sau de a gandi, propriile conceptii despre viata ori programul sau de activitate. Pe de alta parte, nu suporta ca el însusi sa fie agresat în acest fel si atunci cand acest lucru se întampla, devine trist, deprimat si asteapta prima ocazie pentru a izbucni.

Exuberant si curajos, e capabil de acte de eroism duse pana la ultimele consecinte - ca sacrificiul de sine, de pilda. Codul sau moral este foarte sever si putem spune ca reprezinta expresia firii sale dure.

Disciplina riguroasa pe care si-o impune în orice domeniu de manifestare este o conditie sine qua non a reusitei sale si ea face parte organica din comportamentul sau.

Are mare priza la mase si aceasta calitate (datorata magnetismului sau) îl propulseaza în mod natural în roluri de lider al unor curente sociale si politice.

Nu suporta sa fie înselat ori tradat, acest lucru producandu-i o mare suferinta pe care o va consuma solitar. Atunci cand a intrat în vreo încurcatura, prefera sa recupereze prin forte proprii terenul pentru a ajunge la liman.

Munceste din greu în orice situatii, iar în acestea cu atat mai mult nu se va menaja. Berbecul se poarta foarte amabil cu cei care îl ajuta din cand în cand si chiar cu cei care nu-si fac decat datoria atunci cand, întamplator, favorizeaza si interesele sale.

În general, se poate trata mult mai bine cu el cand este luat cu duhul blandetii, decat atunci cand e amenintat, violentat ori înselat - aceste ultime metode nefiind bune decat sa-l înfurie ori sa-l încapataneze.

Capitol BerbecBoli: Dureri de cap; nasul, gatul si ochii sunt parti foarte expuse. Trebuie sa se fereasca de depresiile nervoase si sa nu excluda din programul lor perioadele de odihna si de recreere. Multe cazuri de carii dentare si de sinuzite, ca si alte boli ale capului. Pot suferi de rinichi si pot prezenta tulburari în ceea ce priveste tensiunea arteriala.

Capitol BerbecPersonalitati: E. ZoIa, O. Goga, Leonardo da Vinci, Raffael, F. Goya. Descartes, H. von Karajan, Toscanini. J.S. Bach, Ch. Chaplin, Bette Davis, Claudia Cardinale, Otto von Bismarck, H. Kohl, N. Hrusciov; Booby Moore, Casanova

 
Star Berbec
Gradient up

Totul despre Zodia Berbecului

Femeia Berbec astrologie Berbecului Barbatul Berbec astrologie Berbecului Fixuri si obsesii astrologie Berbecului Plan profesional

Compatibilitati astrologie Berbecului Temperament si caracter astrologie Berbecului Copilul Berbec

Star Berbec

Toate Zodiile din Zodiacul European

 
Reclama site